İTALYA

Vize İçin Gerekli Evraklar
  • Ticari Vize İçin Evraklar
  • Turistik Vize İçin Evraklar
  • Önemli Bilgiler

1 - İtalya Konsolosluğuna hitaben yazılmış antetli kağıda İngilizce dilekçe( Dilekçede,seyahatamacı,kalınacak süre, çalışanın firmadaki görevi,işe giriş tarihi,maaşı belirtilmeli , Şirket İmza sirkülerinde ismi ve imzası bulunan firma yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalı (kaşe imzanın sağına yada altına basılmalı )
2 - Güncel en son yıla ait Şirket Vergi Levhası kopyası
3 - Şirket Faaliyet belgesi orjinali ( son 3 aylık olmalı )
4 - Şirket imza sürküleri
5 - Şirket Ticaret sicil  gazetesi
6 - Ticari seyahatlar için davet mektubu ( davetiye gönderen kurumun antetli kağıdına kaşeli imzalı olarak düzenlenmelidir. )Konsoloslugun istediği formatta gönderilmelidir format ektedir. Davetiye şablonuna göre bir bir aynısı olması gereklidir. Davetiye gönderen kurumun ticaret odası belgesi ( VisuraCamero ) Davetiye gönderenin kimlik fotokopisi
7 - 2 adet 6 aydan eski olmayan biometrik  35 mm x 45 mm ebatlarında arka fon beyaz ,yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf
8 - En az 6 ay geçerliliği olan pasaport,karşılıklı iki boş sayfa bulunmalı. Varsa eski pasaportlar da gönderilmeli
9 - Nufus Cüzdanı fotokopisi
10 - Yabancı vatandaşlar için-seyahat bitiminden itibaren en az 3 aylık geçerlilik süresi bulunan oturum tezkeresi
11 - Çalışanlar için SSK işe giriş belgesi (Barkodlu olmalı)
12 - Çalışanlar için son 3 aylık maaş bordrosu/kaşeli imzalı
13 - Son 3 ay hesaplarını gösteren,şirket bankasının bakiyeli banka hesap cüzdanı yada extreorjinali,son 1 hafta içerisinde alınmış olmalı bankadan geriye dönük 3 ay hesap dökümü imzalı kaşeli ve bankanın imza sirküleri kopyası ile birlikte temin edilmelidir, ( veya döküm verilemediğine dair yazı)
14 - 4A SSK Hizmet Dökümü (e-devlet şifresi ile internetten alınmaktadır)Barkodlu olmalı
15 - Emekli ve halen çalışanlardan hizmet dökümü + son 4 ay ssk destek prim dökümü
16 - Otel uçak rezervasyonu
17 - 30.000 Euro teminatlı Seyahat sağlık sigortası (Biz yapabiliyoruz )
18 - Vize başvuru formu(formun 37 ve son bölümünün imzalı olması gereklidir)
19 - Evlenmiş olup halen kızlık soyadını kullananların pasaportları geçersiz sayılacaktır,vize işlemi yanlıca yeni soyadın göründüğü pasaport üzerine işlenecektir
20 - Evlilik ve boşanma sebebiyle soyisim değişikliği durumlarında,pasaport ve nufus cüzdanındaki soyisim aynı olmalı.Yani yeni pasaport çıkartılmalıdır

1 - İtalya Konsolosluğuna hitaben yazılmış antetli kağıda İngilizce dilekçe ( Dilekçede,seyahatamacı,kalınacak süre,çalışanın firmadaki görevi,işe giriş tarihi,maaşı belirtilmeli )Şirket İmza sirkülerinde ismi ve imzası bulunan firma yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalı (kaşe imzanın sağına yada altına basılmalı )Dilekçenin orjinali gönderilmeli. Mail ortamında gönderilmesi yeterli değildir.
2 - Şirket Faaliyet belgesi orjinali ( son 3 aylık olmalı )
3 - Güncel en son yıla ait Şirket Vergi Levhası kopyası
4 - Şirket imza sürküleri
5 - Şirket Ticaret sicil  gazetesi
6 - 2 adet  6 aydan eski olmayan biometrik 35 mm x 45 mm ebatlarında arka fon beyaz ,yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf
7 - En az 6 ay geçerliliği olan pasaport,karşılıklı iki boş sayfa bulunmalı. Varsa eski pasaportlar da eklenmelidir
8 - Pasaportun ön yüzü ve işlem görmüş tüm sayfaların fotokopisi
9 - Nufus Cüzdanı fotokopisi
10 - Yabancı vatandaşlar için-seyahat bitiminden itibaren en az 3 aylık geçerlilik süresi bulunan oturum tezkeresi
11 - Çalışanlar için SSK işe giriş belgesi (barkodlu olmalı)
12 - Çalışanlar için son 3 aylık maaş bordrosu/kaşeli imzalı Son 3 ay hesaplarını gösteren,bakiyeli banka hesap cüzdanı yada extreorjinali,son bir hafta içerisinde alınmış olmalı
13 - Bankadan geriye dönük 3 ay hesap dökümü imzalı kaşeli ve bankanın imza sirküleri kopyası ile birlikte temin edilmelidir ve orijinal haliyle gönderilmelidir,
14 - 4A SSK Hizmet Dökümü (e-devlet şifresi ile internetten alınmaktadır)barkodlu olmalı
15 - Emekli ve halen çalışanlardan için son 4 ay ssk destek prim dökümü
16 - Otel uçak rezervasyonu
17 - 30.000 Euro teminatlı Seyahat sağlık sigortası (Biz yapabiliyoruz )
18 - Vize başvuru formu(formun 37 ve son bölümünün imzalı olması gereklidir) Mail ekinde bulabilirsiniz.
19 - Evlenmiş olup halen kızlık soyadını kullananların pasaportları geçersiz sayılacaktır, vize işlemi yanlıca yeni soyadın göründüğü pasaport üzerine işlenecektir
20 - Öğrenciler için orjinal öğrenci belgesi,okuldan alınmış olmalı
21 - Öğrencileri için okuldan alınmış orijinal izin yazısı. (Mail ortamında gönderilmesi yeterli değildir)
22 - Üniversite öğrencileri için öğrenci belgesi ve izin yazısı İNGİLİZCE olmalıdır
23 - Reşit olmayan çocuklar için anne ve babadan noterden muafakatnameorjinali ve kopyası. (Aile beraber de gitse alınmak zorundadır)
24 - Evli çiftler için evlilik cüzdan fotokopisi
25 - Eşli aile olarak gidilirse bir tane kişi tam vukuatlı nüfüs kayıt örneği almalıdır
26 - Eş ve çocuk için masrafları karşılayan sponsor yazısı yazmalıdır. (İmzalayan kişinin pasaportunun fotokopisi eklenmelidir)
27 - 18 yaşından küçük çocukların vize formuna anne ve baba ikisi birden imza atmalıdır
28 - Evlilik ve boşanma sebebiyle soyisim değişikliği durumlarında, pasaport ve nufus cüzdanındaki soyisim aynı olmalı.Yani pasaport yeniden çıkartılmalıdır.Eşler-çocuklar-emekliler ve başkasının sponsorluğunda seyahat eden kişiler için Nufus Müdürlüğünden tam vukuatlı nufus kayıt örneği alınmalıdır