AMERİKA

Vize İçin Gerekli Evraklar
  • Ticari Vize İçin Evraklar
  • Turistik Vize İçin Evraklar
  • Önemli Bilgiler

1 - AMERIKA  Konsolosluğuna hitaben yazılmış antetli kağıda ,dilekçe tüm masrafların şirket tarafından karşılanacağı belirtilmelidir.
2 - Firma yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli ingilizceolmalı.Dilekçeninorjinali gereklidir.
3 - Şirket Vergi Levhası kopyası
4 - Şirket Faaliyet belgesi kopyası son 6 aylık olmalıdır
5 - Şirket imza sürküleri
6 - Şirket Ticaret sicil  gazetesi
7 - Ticari seyahatlar için davet mektubu ( davetiye gönderen kurumun antetli kağıdına imzalı olarak düzenlenmelidir. )
8 - Mail ortamında gönderilmesi yeterlidir.
9 - 2 adet,5  cm x 5 cm ebatlarında arka fon beyaz ,yeni çekilmiş fotoğraf
10 - En az 6 ay geçerliliği olan pasaport,karşılıklı iki boş sayfa bulunmalı
11 - Nufus Cüzdanı fotokopisi
12 - Çalışanlar için SSK işe giriş belgesi
13 - Çalışanlar için son 3 aylık maaş bordrosu
14 - Son 3 ay hesaplarını gösteren,bakiyeli banka hesap cüzdanı yada extre fotokopisi.
15 - Otel uçak rezervasyonu
16 - Yabancı vatandaşlar için-seyahat bitiminden itibaren en az 3 aylık geçerlilik süresi bulunan oturum tezkeresi

1 - AMERIKA  Konsolosluğuna hitaben yazılmış antetli kağıda ingilizce dilekçe firma yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalı.Orjinali olmalıdır, mail ortamında gönderilmesi yeterli değildir.
2 - Şirket Vergi Levhası kopyası
3 - Şirket Faaliyet belgesi kopyası son 6 aylık olmalıdır , 
4 - Şirket imza sürküleri
5 - Şirket Ticaret sicil  gazetesi
6 - Aile ve arkadaş ziyareti için yapılan seyahatlarde davet mektubu ( davetiye gönderen kişinin pasaport ve oturum kopyası) Mail ortamında gönderilmesi yeterlidir.
7 - 2 adet ,5 cm  x 5 cm  ebatlarında arka fon beyaz ,yeni çekilmiş fotoğraf
8 - Seyahat dönüşünden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,karşılıklı iki boş sayfa bulunmalı. Varsa eski pasaport da evraklar eklenmeli.
9 - Nufus Cüzdanı fotokopisi
10 - Çalışanlar için SSK işe giriş belgesi
11 - Çalışanlar için son 3 aylık maaş bordrosu
12 - Son 3 ay hesaplarını gösteren,bakiyeli banka hesap cüzdanı yada extre fotokopisi
13 - Otel uçak rezervasyonu
14 - Yabancı vatandaşlar için-seyahat bitiminden itibaren en az 3 aylık geçerlilik süresi bulunan oturum tezkeresi
15 - Emekliler için emekli cüzdan fotokopisi/emekli maaşının son 6 aylık ekstresi/emekli olup çalışanlar için  ssk hizmet dökümü ve son 4 aylık ssk  destek prim bordroları 
16 - Öğrenciler için orjinal öğrenci belgesi,okuldan alınmış olmalı/INGILIZCE
17 - Reşit olmayan çocuklar için anne ve babadan ayrı seyahat ediliyorsa noterden muafakatnameorjinali ve kopyası**INGILIZCE
18 - Evli çiftler için evlilik cüzdan fotokopisi

1 - 14 Yaş altı cocuklar randevuya şahsen katılmak zorunda değildir. Anne yada babadan biri randevuya gidip evrakları teslim edebilir.
2 - Amerika vizesi her başvuru sahibi tarafından konsolosluğa şahsen gidilmesi suretiyle alınmaktadır.
3 - Vize başvurusu randevu alınarak yapılmaktadır.Randevular DS 160 formunun doldurulmasından sonraalınabilmektedir.
4 - Formun doldurulmasından sonra ,vize başvuru harcının Akbank şubelerine ,0850 252 63 55 nolu telefondan ve internet sitesi üzerinden (https://usvisa-info.com ) ödenmesinden sonra ,yine aynı telefon yada internet sayfası üzerinden randevu alınabilmektedir.
5 - Amerika vize başvurusuna gitmeden 2 gün önce, konsolosluğun internet sitesi üzerinden DS160 formu doldurulması gerekmektedir.(DS160 formu için https://ceac.state.gov/genniv/ )