FRANSA

Vize İçin Gerekli Evraklar
  • Ticari Vize İçin Evraklar
  • Turistik Vize İçin Evraklar
  • Önemli Bilgiler

1 - Fransa Konsolosluğuna hitaben yazılmış antetli kağıda ingilizce dilekçe firma yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalı
2 - Şirket Vergi Levhası kopyası
3 - Şirket Faaliyet belgesi kopyası
4 - Şirket imza sürküleri
5 - Şirket Ticaret sicil  gazetesi
6 - Ticari seyahatlar için davet mektubu,ANTETLİ KAĞIDA İMZALI OLMALI (Orjinaline gerek yoktur)
7 - 2 ADET 35 mm x 45 mm ebatlarında arka fon beyaz ,yeni çekilmiş fotoğraf (6 AYDAN ESKİ OLMAMALI)
8 - En az 6 ay geçerliliği olan pasaport,karşılıklı iki boş sayfa bulunmalı
9 - Nufus Cüzdanı fotokopisi
10 - Çalışanlar için ssk işe giriş belgesi
11 - Çalışanlar için son 3 aylık maaş bordrosu
12 - Yabancı vatandaşlar için-seyahat bitiminden itibaren en az 3 aylık geçerlilik süresi bulunan oturum tezkeresi Son 3 ay hesaplarını gösteren,bakiyeli banka hesap cüzdanı yada extre fotokopisi
13 - Adınızın geçtiği internet çıktısı yeterli olacak olup yurtdışında kalınacak hergün için 120 € luk bakiye bulunmalıdır.
14 - Otel uçak rezervasyonu
15 - 30.000 Euro teminatlı Seyahat sağlık sigortası (Biz yapabiliyoruz )
16 - vize başvuru formu(formun 37 ve son bölümünün imzalı olması gereklidir).
17 - 4A SSK Hizmet Dökümü (e-devlet şifresi ile alınmaktadır)  Boş pasaportlarda istenmektedir.

1 - Fransa Konsolosluğuna hitaben yazılmış antetli kağıda ingilizce dilekçe firma yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalı.Orjinali  gönderilmeli.
2 - Şirket Vergi Levhası kopyası
3 - Şirket Faaliyet belgesi kopyası
4 - Şirket imza sürküleri
5 - Şirket Ticaret sicil  gazetesi
6 - 2 ADET 35 mm x 45 mm ebatlarında arka fon beyaz ,yeni çekilmiş fotoğraf, 6 aydan eski olmamalıdır.
7 - En az 6 ay geçerliliği olan pasaport,karşılıklı iki boş sayfa bulunmalı. Varsa eski pasaportlar da gönderilmeli.
8 - Pasaportun ön yüzü ve işlem gören tüm sayfalarının fotokopisi
9 - Nufus Cüzdanı fotokopisi
10 - Çalışanlar için SSK işe giriş belgesi
11 - Çalışanlar için son 3 aylık maaş bordrosu
12 - Yabancı vatandaşlar için-seyahat bitiminden itibaren en az 3 aylık geçerlilik süresi bulunan oturum tezkeresi
13 - Son 3 ay hesaplarını gösteren,bakiyeli banka hesap cüzdanı yada extre fotokopisi
14 - Otel uçak rezervasyonu
15 - 30.000 Euro teminatlı Seyahat sağlık sigortası (Biz yapabiliyoruz )
16 - Vize başvuru formu(formun 37 ve son bölümünün imzalı olması gereklidir).
17 - Evli çiftler için evlilik cüzdan fotokopisi
18 - Öğrenciler için orjinal öğrenci belgesi,okuldan alınmış olmalı
19 - Reşit olmayan çocuklar için anne ve babadan noterden muafakatnameorjinali ve kopyası (anne ve baba birlikte seyahat ediyor ise gerek yoktur) 4A SSK Hizmet Dökümü ( e-devlet şifresi ile internetten alınmaktadır)
20 - Boş pasaportlarda istenmektedir.

1 - Anne ve baba çocuk ile birlikte seyahat ediyor ise muvafakatnameye gerek yoktur,
2 - Anne ve baba nın varsa geçerli vize kopyaları evraklara eklenmelidir,
3 - Eşlerden biri gitmeyecekse,  gitmeyen eşin noterden cocuk için muvafaktname vermesi gerekmektedir.
4 - Daha önce parmak izi verdiyse(Avusturya haric) ve vizenin üzerinde VIS ibaresi varsa randevuya şahsen gelmesine gerek yoktur.
5 - İstisnai durumlarda VIS ibaresi olduğu halde parmak izini okuyamazsa sonradan konsolosluk başvuru merkezine çağrılma olabiliyor.
6 - 12 yaşından küçük çocukların başvuru randevusuna şahsen gelmelerine gerek yoktur.
7 - 12 yaşından büyük çocukların anne veya babadan birisiyle şahsen gelmesi gerekmektedir.
8 - Anne ve babanın VIS ibaresi vizede varsa, cocuk 12 yaşından küçük ise başvurusu için anne veya babadan birisi çocuk için randevuya gelmesi gerekmektedir.