BULGARİSTAN

Vize İçin Gerekli Evraklar
  • Ticari Vize İçin Evraklar
  • Turistik Vize İçin Evraklar
  • Önemli Bilgiler

1 - Bulgaristan Konsolosluğuna hitaben yazılmış antetli kağıda dilekçe firma yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalı.Orjinali gelmelidir.
2 - Şirket Vergi Levhası kopyası
3 - Şirket Faaliyet belgesi kopyası (6 aydan eski olmamalıdır)
4 - Şirket imza sürküleri
5 - Şirket Ticaret sicil  gazetesi
6 - Ticari seyahatlar için davet mektubu ( davetiye gönderen kurumun antetli kağıdına imzalı olarak düzenlenmelidir. Mutlaka adres bilgisi içermelidir.) Davet mektubu yabancılar şubeden onaylı ve orijinal olmalıdır.
7 - 1 adet 35 mm x 45 mm ebatlarında arka fon beyaz ,yeni çekilmiş biometrik fotoğraf (6 AYDAN ESKİ OLMAMALIDIR)
8 - En az 6 ay geçerliliği olan pasaport,karşılıklı iki boş sayfa bulunmalı. Varsa eski pasaportlar da gönderilmelidir
9 - Nufus Cüzdanı fotokopisi
10 - Yabancı vatandaşlar için-seyahat bitiminden itibaren en az 3 aylık geçerlilik süresi bulunan oturum tezkeresi
11 - Çalışanlar için SSK işe giriş belgesi
12 - Çalışanlar için son 3 aylık maaş bordrosu (imzalı ve kaşeli olmalıdır)
13 - Şirket adına Son 3 ay hesaplarını gösteren,bakiyeli banka hesap dökümü (bankadan imzalı kaşeli olmalıdır)
14 - 30.000 Euro teminatlı Seyahat sağlık sigortası (Biz yapabiliyoruz )
15 - Vize başvuru formu(formun  son bölümünün imzalı olması gereklidir)
16 - 4A SSK Hizmet Dökümü (e-devlet şifresi ile internetten alınmaktadır)

1 - Bulgaristan Konsolosluğuna hitaben yazılmış antetli kağıda dilekçe firma yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalı.Orjinali  gönderilmelidir.
2 - Aile ve arkadaş ziyaretlerinde davetiye yabancılar şubeden onaylı ve orijinal olmalı Davet mektubu gönderen-imzalayan kişinin pasaport ve oturum fotokopileri olmalıdır
3 - 1 adet 35 mm x 45 mm ebatlarında arka fon beyaz ,yeni çekilmiş biometrik fotoğraf (6 AYDAN ESKİ OLMAMALIDIR)
4 - En az 6 ay geçerliliği olan pasaport,karşılıklı iki boş sayfa bulunmalı. Varsa eski pasaportlar da gönderilmeli
5 - Pasaportun ön yüzü ve işlem görmüş tüm sayfalarının fotokopisi
6 - Nufus Cüzdanı fotokopisi
7 - Yabancı vatandaşlar için-seyahat bitiminden itibaren en az 3 aylık geçerlilik süresi bulunan oturum tezkeresi
8 - Çalışanlar için SSK işe giriş belgesi
9 - Çalışanlar için son 3 aylık maaş bordrosu
10 - Son 3 ay hesaplarını gösteren,bakiyeli banka hesap cüzdanı veya hesap hareketleri dökümü (imzalı ve kaşeli olmalı).Orjinali gönderilmelidir. Günlük en az 50 € bakiyeli olmalı ,güncel ve  1 hafta içerisinde işlenmiş olmalı
11 - Otel uçak rezervasyonu (Otelden fatura talep edilebilir) 30.000 Euro teminatlı Seyahat sağlık sigortası (Biz yapabiliyoruz ) Vize başvuru formu( son bölümünün imzalı olması gereklidir)
12 - 4A SSK Hizmet Dökümü (e-devlet şifresi ile internetten alınmaktadır)
13 - Tam tekmil nufus kayıt örneği(Aile olarak gidiliyorsa aileden bir ferdin nüfüs kayıt örneği yeterlidir)
14 - Emekli için son 6 aylık emekli maaşı dökümü orijinali 
15 - Öğrenciler için orjinal öğrenci belgesi,okuldan alınmış olmalı
16 - Reşit olmayan çocuklar için anne ve babadan noterden muafakatname orjinali ve kopyası.(Aile gitse de  gitmese de isteniyor)
17 - Evli çiftler için evlilik cüzdan fotokopisi

1 - Çocukların başvurusunda anne ve babanın varsa geçerli vize kopyaları
2 - Sponsor olan kişiden masrafları karşılayacağına dair imzalı yazı
3 - Bireysel başvuracak, acenta tarafından işlemlerini sürdürmeyecek yolcular için vize harcı Harbiye Garanti Bankasına yatırlıp,orijinal dekontu evraklarla birlikte sunulmalıdır.